Affiliate-markkinointi

Graafinen.com - Affiliate-markkinointi

Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate-markkinointi (eng. affiliate marketing) on tuloksiin perustuva markkinointimuoto, jossa mainonnan julkaisija saa ainoastaan toteutuneista tavoitteista maksun. Toisinpäin ajateltuna markkinoija maksaa ainoastaan mainonnasta, joka on johtanut hänen toivomiinsa tavoitteisiin, tällöin kulut perustuvat ainoastaan saatuihin tuloihin.

Yleensä tavoitteet voivat olla esimerkiksi verkkokaupasta tapahtuva osto, uutiskirjeen tilaus, rekisteröityminen verkkopalveluun tai vaikkapa yhteydenottopyyntö.

Affiliate-markkinointi tarjoaa esimerkiksi monille verkkosivustojen, blogien tai uutissivujen pitäjille lisätuloja sivuston suosiota hyödyntämällä. Kuka vain pystyy tarjoamaan mainostilaa omilta sivustoiltaan ja tienaamaan provision esimerkiksi niiden kautta tehdyistä ostoksista.

 

Affiliate-mainospalvelut

Suosituimmat affiliate-mainospalvelut ovat Suomessa tällä hetkellä Tradetracker ja Tradedoubler. Myös monia muita palveluja on tarjolla.

Tradetracker
Tradetracker on Suomen suurin affiliate-markkinointia tarjoava palvelu ja on osa TradeTracker Internationalia, markkinoiden johtavaa kumppanuusmarkkinoinnin yhtiötä monissa Euroopan maissa. Huomioitavaa on myös, että tradetracker tarjoaa 10 euron liittymisbonuksen kaikille julkaisijoille, jotka rekisteröityvät heidän palveluunsa. Palvelun käyttö on helppoa – paras tapa on ottaa siitä itse selvää kirjautumalla palveluun ja tutkailemalla siellä kaikkia mainostajia ja heidän tarjoamiaan kampanjoita.

› Tradetrackerin sivuille

Tradedoubler
Tradedoubler on omalta osaltaan auttanut koko affiliate-markkinoinnin käsitteen syntymistä – palvelu oli eräs ensimmäisistä affiliate-verkostoista. He tarjoavat laajan valikoiman affiliate-mainontamuotoja, integroituja tuoteluetteloita sekä alennuskoodeja niin online- kuin mobiiliympäristöihinkin. Tässäkin paras tapa tutustua palveluun on kirjautua sisään ja katsoa sen tarjoamat mahdollisuudet.

› Tradedoublerin sivuille

 

Affiliate-markkinointiin liittyvää termistöä

CPA = Cost Per Action eli hinta per tapahtuma
CPC = Cost Per Click eli hinta per klikkaus
CPM = Cost Per Mille eli hinta per tuhat mainoksen esityskertaa
CPT = Cost Per Thousand eli hinta per tuhat mainoksen esityskertaa
CTR = Click-Through-Rate eli klikkausprosentti
CPS / CPO = Cost Per Sales / Order eli kulut yhdestä myynnistä
ROI = Return On Investment eli investoinnista saatava tuottoprosentti