Ideoita käyttöliittymäsuunnitteluun

Graafinen.com - Ideoita käyttöliittymäsuunnitteluun

Käyttöliittymäsuunnittelu on kehittynyt viime vuosina hurjaa vauhtia eteenpäin. Käyttäjien vaatima taso käyttöliittymältä on asettanut tänä päivänä riman suunnittelulle jo melko korkealle ja hyvä niin. Jotta käyttäjäkokemuksen osaisi suunnitella mahdollisimman hyväksi ja sujuvaksi erilaisissa digitaalisissa päätelaitteissa, kannattaa aina välillä hakea uusia ideoita kuinka asiat voisi tehdä vieläkin paremmin. Tässä muutamia sivustoja, joilta noita vinkkejä varmasti saa.

 

7 Rules for creating gorgeous UI

7 Rules for Creating Gorgeous UI

Erittäin hyviä ja selkeitä ohjeita kuinka käyttöliittymästä voi tehdä helpoilla asioilla paremman näköisen ja tätä kautta myös miellyttävämmän käyttää. Vinkit jakautuvat kahteen eri sivustoon, mutta tästä ensimmäisestä osiosta pääset siirtymään myös suoraan toiseen osioon.

Siirry sivustolle: https://medium.com/@erikdkennedy/7-rules-for-creating-gorgeous-ui-part-1-559d4e805cda

 


 

Good UI

Good UI

Kuusikymmentä erilaista vinkkiä, joilla voit parantaa käyttöliittymän toimintaa paremmaksi. Lista kannattaa ehdottomasti lukaista läpi, sillä sieltä saat aivan varmasti muutamia käyttökelpoisia ideoita vaikka heti käytettäväksi.

Siirry sivustolle: http://www.goodui.org/

 


 

UX Magazine

UX Magazine

UX Magazinen sisältö käsittelee käyttäjäkokemusta erilaisissa tilanteissa ja eri näkökulmista. Käyttöliittymäsuunnittelukin nousee monessa artikkelissa esille tai on niiden pääosassa. Erittäin laaja-alainen ja ammattilaisten tekemä kattaus hyviä artikkeleja.

Siirry sivustolle: http://uxmag.com/

 


 

UI Patterns

User Interface Design Patterns

Tältä sivustolta voit löytää apua siihen miten jokin asia käyttöliittymässä kannattaisi mahdollisesti ratkaista. Sivustolle on kerätty yleisempiä käyttöliittymiin liittyviä ongelmia ja ratkaisuehdotuksia niihin.

Siirry sivustolle: http://ui-patterns.com/

 


 

Awwwards - User Experience

Awwwards – Creative UI Design Examples for Great UX

Awwwards-sivuston keräämiä erinomaisia esimerkkejä luovista ja toimivista käyttöliittymistä ja niiden osa-alueista. Hyvä käyttöliittymäsuunnittelu johtaa hyvään käyttäjäkokemukseen.

Siirry sivustolle: http://www.awwwards.com/creative-ui-design-examples-for-great-ux.html

 


 

Apple developer UI guide

Apple Developers – UI Design Dos and Don´ts

Applen vinkit käyttöliittymäsuunnitteluun – mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Sivulta löytyy myös linkki IOS Human Interface Guidelines -oppaaseen, josta löytyy syvempää tietoa aiheesta.

Siirry sivustolle: https://developer.apple.com/design/tips/