Helppokäyttöisen verkkopalvelun suunnittelu

Helppokäyttöisen verkkopalvelun suunnittelu

Verkkopalvelut ovat tänä päivänä keskeisessä asemassa yritysten asiakas- ja kuluttajapalvelua. Niinpä toimivien verkkopalvelujen suunnitteluun on paneuduttava huolellisesti. Teknisesti loistava internetpalvelu voi kuitenkin epäonnistua pahasti, jos sen suunnittelussa ei ole alusta asti otettu huomioon käytettävyyden näkökulmaa. Verkkopalvelujen käyttöliittymän käyttäjäkeskeinen suunnittelu ja kehittäminen ovatkin se perusta, jonka pohjalta käytettävyydeltään ylivoimaiset verkkopalvelut syntyvät.

Tässä perusoppaassa esitetään vaihe vaiheelta käyttäjäkeskeisen verkkopalvelusuunnittelun prosessi internetsivustojen suunnittelijoille ja ylläpitäjille, käytettävyyden ammattilaisille ja opiskelijoille sekä verkkosivujen vastuuhenkilöille.

Kirja on hyödyllinen sekä pienten verkkosivustojen että suurten verkkosovellusten rakentajille. Se käy läpi verkkosuunnitteluun sopivat tunnetut käyttäjäkeskeiset menetelmät että joukon kirjoittajien kehittämiä uusia menetelmiä.

Kirjassa tarkastellaan mm. seuraavia aihealueita:
• Käyttäjäkeskeinen tuotekehitys ja suunnittelun vaiheet
• Strategiasuunnittelu
• Vaatimusmäärittely
• Tuotteen informaatioarkkitehtuurin ja rakenteen suunnittelu
• Verkkosivujen sisäinen rakenne ja toiminnallisuus
• Verkkosivujen sisältösuunnittelu ja visuaalinen suunnittelu
• Käytettävyyden arviointi ja testaus
• Jälkiseuranta

TL, FM Irmeli Sinkkonen työskentelee tällä hetkellä kehitysjohtajana, konsulttina ja osakkaana Adage Corporation Oy:ssä. Hän on käytettävyyden tutkimuksen ja opettamisen pioneeri ja yksi keskeisistä suomalaisista asiantuntijoista. Hän on aiemmin kirjoittanut mm. menestysteoksen käytettävyyden psykologiasta. TT Esko Nuutila ja TT Seppo Törmä työskentelevät tutkimus- ja opetustehtävissä Teknillisessä korkeakoulussa.

Lisätiedot:
Kirjailija: Sinkkonen Irmeli; Nuutila Esko ja Törmä Seppo
Kustantaja: Tietosanoma oy
Kieli: Suomi
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2009
ISBN-13: 9789518853001
ISBN-10: 9518853002

› Katso Superkirjan avulla halvin hinta tälle kirjalle